четвер, 20 січня 2011 09:17

Янукович хоче, щоб Тимошенко виправдали

Янукович хоче, щоб Тимошенко виправдали

Президент України Віктор Янукович хотів би почути виправдальний вирок у справі про зловживання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю телеканалу CNN, передає Комерсант-Україна.

"Юлія Тимошенко знайде можливість захистити себе, і я - один з тих, хто зацікавлений в тому, щоб це сталося. Я хотів би, щоб вона довела, що звинувачення проти неї неправдиві", - заявив він.

Водночас, за словами глави держави, в разі підтвердження судом її вини, Тимошенко повинна відповідати.

За словами президента, судове рішення не підлягає сумніву, а це означає коректність як виправдувального, так і обвинувального вироку.

"Якщо суд визнає її винною, вона повинна буде понести відповідальність, як і будь-яка інша людина", - додав Янукович.

Водночас глава держави визнав недосконалість діючої судової системи

"Нам все ще належить реформувати судову систему, щоб подолати корупцію", - сказав президент.

В команді ж Тимошенко не вірять у щирість заяв Януковича.

"Хіба можна вірити, щоб людина, яка дала команду посадити Тимошенко, тепер хоче, щоб її випустили. Я цього навіть теоретично не припускаю", - зазначив тіньовий прем'єр Сергій Соболєв.

Раніше представники команди екс-прем'єра та й сама Тимошенко заявляли про політичні переслідування опозиції. Водночас, представники правлячої коаліції запевняють, що у справах проти колишніх чиновників немає політичної складової.

Генпрокуратура звинувачує екс-прем'єра Юлію Тимошенко у нецільовому використанні коштів, отриманих за Кіотським протоколом. В той же час сама екс-прем'єр попросила ГПУ закрити справу та відкидає звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче, щоб Тимошенко виправдали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі