середа, 03 грудня 2008 11:59

Янукович хоче прем"єра, а не спікера

У Партії регіонів поки не бачать перспектив завершення переговорів про створення нової парламентської коаліції, і прагнуть керувати урядом, щоб відповідати за свою антикризову програму. Про це сказала "регіоналка" Ганна Герман у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я поки не бачу закінчення цього шляху (переговорного процесу про створення коаліції). На момент нашої розмови я не бачу, щоб процес підходив до завершення. Хоча в нашій партії є багато людей, які сподіваються на гарний результат", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання, чи можливий варіант коаліції у форматі БЮТ і Партії регіонів при прем"єрі Юлії Тимошенко і спікері Вікторі Януковичі, Герман зазначила, що не впевнена, що для її політичної сили був би цікавий такий варіант.

"Наша партія подала антикризовий пакет, дуже серйозний, і було б правильно, якби ми взяли відповідальність за його реалізацію на наші плечі. Це можливо лише в тому випадку, якби Віктор Янукович міг би керувати цим процесом як прем"єр-міністр", - заявила Герман.

Вона заявила, що Партії регіонів не потрібні "просто посади" як такі, оскільки крісла в уряді її цікавлять як механізм реалізації своєї антикризової програми.

"Тому я не знаю, був би цікавим для Партії регіонів такий поворот подій, коли Янукович не мав би можливості керувати виконавчою владою. Саме виконавча влада повинна нести головну відповідальність за реалізацію нашого антикризового проекту", - сказала Герман.

Коментуючи заяви представників БЮТ про те, що така коаліція неможлива, якщо Тимошенко не залишиться прем"єром, депутат висловила думку, що в цьому випадку БЮТ відстоює свої інтереси.

"Ми ж відстоюємо інтереси України. І якщо ми зможемо зробити так, щоб наші дві політичні сили відстоювали саме інтереси України, тоді можна буде вважати, що ми домовилися", - додала вона.
Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче прем"єра, а не спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі