четвер, 30 вересня 2010 10:44

Янукович готується відправити депутатів на дострокові вибори?

Янукович готується відправити депутатів на дострокові вибори?

Дострокові вибори парламенту можуть відбутися вже навесні 2011 року.

Про це заявив народний депутат Анатолій Гриценко.

"Конституційний Суд винесе таке рішення з питання політреформи 2004 року, після якого не потрібно буде голосувати у парламенті ні 226, ні 300 голосами, аби повернути Януковичу повноваження Кучми", - заявив він, зазначивши, що питання про скасування політреформи вирішене.

"Залишається тільки правильно сформулювати це рішення", - зазначив він.

Крім того, за словами політика, у команді глави держави обговорюється ідея проведення референдуму, можливо, навіть 31 жовтня, на якому буде поставлене запитання: чи підтримуєте ви ідею одночасного проведення виборів президента і парламенту.

"Народу розкажуть, як це економить ресурси, синхронізує владу тощо. Люди, очевидно, скажуть "так", - заявив Гриценко, якого цитує його прес-служба

"Після цього спікер Литвин та лідери фракцій начебто з огидою підкоряться волі народу, і будуть працювати до 2015 року, щоб не обмежувати термін перебування на посаді Януковича. За таке рішення, без сумніву, знайдеться понад 400 голосів у ВР. Однак мого голосу серед них не буде", - уточнив він.

Політик переконаний, що подібний сценарій - аморальний.

Нагадаємо, що Конституційний суд розпочав розгляд питання стосовно конституційності змін до основного закону. Після одного дня розгляду у відкритому режимі, судді перейшли до закритої частини.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович готується відправити депутатів на дострокові вибори?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі