понеділок, 03 грудня 2007 11:38

Янукович готовий закрити шахту Засядька, але не сьогодні

Прем"єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що в даний час технічні експерти обговорюють різні варіанти вирішення ситуації на шахті ім. Засядька в Донецьку, де в неділю стався третій за рахунком вибух за останні два тижні.

"Сьогодні йшлося про те, щоб надалі не допустити загибелі людей. Все, що потрібно для цього зробити. І якщо потрібно буде піти на закриття шахти, ми підемо і на це", - сказав Янукович на брифінгу в Донецьку в понеділок.

У той же час Янукович сказав, що на сьогоднішньому засіданні не обговорювалося питання про закриття шахти. За словами прем"єра, на сьогодні шахта ім. Засядька здобуває близько 3 т кокс-вугілля при дефіциті в Україні в 6 т кокс-вугілля.

Прем"єр відзначив, що одним із варіантів вирішення проблеми є затоплення крила пластів L1-3.

Прем"єр також відзначив, що для вирішення питання з аварійністю на шахті імені Засядько, необхідні висновки із залученням міжнародних експертів.

Янукович пропонує привернути експертів із Росії, Польщі, Німеччини і США - "це ті країни, в яких гірнича наука на високому рівні".

Відповідаючи на питання журналістів, чи знає він про лист президента Ющенка, направлений на ім"я прем"єра з вимогою негайно закрити шахту, Янукович відповів, що такого листа він поки що не отримав. "Я рано вранці вилетів, тому я не знаю ні про які листи", - сказав Янукович, повідомляє Интерфакс.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович готовий закрити шахту Засядька, але не сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі