пʼятниця, 26 листопада 2010 18:08

Янукович думає, що вони з Медведєвим помирять усіх

Янукович думає, що вони з Медведєвим помирять усіх

Поліпшення українсько-російських відносин сприятливо відіб'ється на ситуацію не тільки в Європі, але і у світі.

Про це президент України Віктор Янукович сказав під час спільної прес-конференції зі своїм російським колегою Дмитром Медеведєвим.

"Я думаю, що поліпшення відносин України і Росії буде сприятливо відображатися не тільки на ситуації в Європі, але і в цілому в світі", - сказав він.

При цьому Віктор Янукович переконаний, що позаблоковий статус України значно вплинув на ситуацію на євразійському просторі, а також на позицію Росії "в даному питанні".

За словами українського президента, євроінтеграційні процеси, які відбуваються в Україні, дозволяють в перспективі і Росії рухатися в цьому напрямку.

Глава держави також зазначив, що "весь світ глобалізується, Росія також іде по шляху створення єдиного економічного простору з Європою, і це ніяк не суперечить тим інтеграційним процесам, які є сьогодні в України з Росією".

Він висловив упевненість, що такі відносини тільки розширюють можливості двох країн.

У свою чергу, президент Росії Дмитро Медведєв підкреслив, що позаблоковий розвиток України видається абсолютно виправданим.

"Для нас це абсолютно нормальний розвиток подій, ми вважаємо, що вона несе відповідальність в існуючій системі забезпечення безпеки в Європі, і довгостроковим інтересам розвитку Росії", - сказав Медведєв.

Він також підкреслив, що, "безумовно, відносини наших країн залежить від того, в яких альянсах ми беремо участь".

Нагадаємо, що з закону про Основні засади внутрішньої та зовнішньої політики було виключено положення стосовно вступу України до НАТО.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович думає, що вони з Медведєвим помирять усіх ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі