субота, 21 серпня 2010 16:29

Янукович дозволяє оточенню здійснювати інформполітку поза своєю спиною

Янукович дозволяє оточенню здійснювати інформполітку поза своєю спиною

Тоталітарний контроль свободи слова в Україні – загроза незалежності.

Таку думку сьогодні, 21 серпня, під час прес-конференції у Києві висловив перший Президент України Леонід Кравчук.

На думку колишнього глави держави утиски телеканалів ТВi і "5 каналу" поклали початок цензурі ЗМІ.

"Якщо Президенту України нав'язують думку, що телеканали мають бути підконтрольні, а тому дозують інформацію в тому числі і для Президента, то він залишиться в обмеженому інформаційному полі. Тому ці проблеми, які виникли зараз навколо ТВi, "5 каналу", насторожують", - зауважив Кравчук.

"Я вважаю, що ми недооцінюємо їх небезпеки. Це небезпечний початок того процесу, який називається тоталітарне обмеження. Воно починається із свободи слова, що ми й маємо насправді", - підкреслив він.

На думку Леоніда Кравчука, нинішній глава держави Віктор Янукович пасивно дозволяє своєму оточенню здійснювати інформаційну політику поза його спиною.

"Я не вірю в те, що Президент цього не бачить і що Президент не має президентської сили сказати оточенню, де його межа впливу", - зазначив Кравчук.

Зазначимо, днями Президент Віктор Янукович пообіцяв взяти під контроль цензуру в ЗМІ. У свою чергу заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман ще раніше заявляла, що утиски ЗМІ вигідні опозиції, як буцімто привід для мітингів і пікетів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович дозволяє оточенню здійснювати інформполітку поза своєю спиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі