четвер, 18 листопада 2010 20:21

Янукович дозволив депутатам не ходити в Раду на голосування

Янукович дозволив депутатам не ходити в Раду на голосування

Президент України Віктор Янукович виключив з регламенту Верховної Ради зобов'язання голосувати шляхом подачі іменних бюлетенів при голосуванні по законопроектах про внесення змін до Конституції.

Відповідний закон "про внесення змін до регламенту Верховної Ради України" було підписано главою держави і опубліковано на його офіційному сайті в четвер.

Як повідомлялося, відповідні зміни до закону про регламент, відповідно до яких із статті, що визначає способи голосування по законопроектах про внесення змін в основний закон, виключається спосіб голосування шляхом подачі іменних бюлетенів, були запропоновані главою регламентного комітету Верховної Ради України Володимиром Макеєнком і прийняті за засіданні парламенту в четвер.

При цьому народний депутат (фракція БЮТ) Сергій Сас заявив, що прийняття такого закону є порушенням регламенту, оскільки закон був внесений до парламенту у четвер, в цей же день по ньому ухвалили рішення на засіданні регламентного комітету і він відразу ж був винесений у сесійну залу. За словами депутата, регламент чітко визначає терміни розгляду законопроектів, в тому числі і передбачає 5 днів для вивчення таких документів депутатами.

Зараз ви читаєте новину «Янукович дозволив депутатам не ходити в Раду на голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі