четвер, 05 серпня 2010 20:34

Янукович доручив Добкіну охороняти снаряди з фосфорними боєголовками

Янукович доручив Добкіну охороняти снаряди з фосфорними боєголовками

Президент України Віктор Янукович вимагає взяти під посилену охорону склади з боєприпасами та інші небезпечні об'єкти на час пожежонебезпечного періоду.

Зокрема, сьогодні у Форосі на екстреному засіданні Ради національної безпеки і оборони Президент особливо наголосив на необхідності таких заходів у Харківській області, на території Лозової.

"Разом із міністром (оборони України) ви персонально відповідаєте, тому що снаряди з фосфорними боєголовками під час цієї спеки мають властивість займатися", - сказав Янукович, звертаючись до керівника Харківської області Михайла Добкіна.

Як вже повідомлялося, на засіданні РНБО Президент України повідомив, що повертається з відпустки до Києва, щоб "цілодобово моніторити ситуацію" з протипожежної безпеки в країні.

Президент висловив невдоволення тим, як виконуються рішення уряду щодо попередження виникнення пожеж в Україні. Пославшись на дані метеорологів, глава держави зазначив, що спека триватиме ще два-три тижні, "тому потрібно протриматися" і "вжити найжорсткіших заходів, які необхідно для того, щоб ми не допустили пожеж і захистили країну".

Крім того, Янукович закликав керівників регіонів викликати з відпусток усіх голів райдержадміністрацій для контролю за ситуацією у пожежонебезпечний період.

Раніше сьогодні перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв доручив центральним і регіональним органам влади посилити протипожежні заходи в країні, зокрема, перевірити стан готовності пунктів евакуації населення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив Добкіну охороняти снаряди з фосфорними боєголовками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі