середа, 19 грудня 2007 12:10

Янукович: Для Яценюка краще Мартинюк, але Богатирьова - теж освічена

Партія регіонів сьогодні визначиться з кандидатурою на посаду першого віце-спікера і вирішить, як діятиме далі.

Як заявив журналістам у кулуарах парламенту голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович, його партія налаштована на те, щоб дати можливість прийти на цю посаду "освіченій людині, яка має дуже серйозний досвід, юридичну освіту".

"З практичної точки зору, для роботи ВР, а також голови ВР, було б краще, якби був Адам Мартинюк. Але Раїса Богатирьова - вона теж освічена людина", - сказав Янукович.

Нагадаємо, опозиція пропонувала дві кандидатури на посаду першого віце-спікера - нардепа від Компартії Адама Мартинюка і нардепа від Партії регіонів Раїсу Богатирьову.

Фракція Компартії наполягає, щоб першим віце-спікером став депутат Адам Мартинюк.

Від коаліції висунено на посаду віце-спікера депутата Миколу Томенка.

Напередодні лунали заяви про те, що Партія регіонів, Комуністична партія й Блок Литвина розглядають кандидатури Раїси Богатирьової і Адама Мартинюка (фракція КПУ) на посаду першого заступника голови Верховної Ради.

Як повідомлялося, на початку грудня ПР, КПУ й БЛ вирішили висунути на посаду першого віце-спікера Мартинюка, коаліція заявила, що не має наміру підтримувати цю кандидатуру.

Крім цього, парламент сьогодні планує достроково припинити повноваження 14 народних депутатів, що увійшли до складу Кабміну.


За матерiалами: УНІАН, РБК-Україна.


Зараз ви читаєте новину «Янукович: Для Яценюка краще Мартинюк, але Богатирьова - теж освічена ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі