середа, 16 січня 2013 15:00

Янукович — це прояв примітивної кримінальної диктатури - "бютівець"

Янукович — це прояв примітивної кримінальної диктатури - "бютівець"
Фото: file.liga.net

Звіт Freedom House є справедлим щодо оцінки зниження демократичних показників, проте лише відносно останніх років правління президента Віктора Януковчича. З його приходом до влади в Україні почалось падіння виробництва, збільшилась боргова яма а золотовалютні запаси Національного Банку знизились до критичної точки.

Про це Gazeta.ua розповів "бютівець" Сергій Пашинський.

"Загалом я погоджуюсь із такою оцінкою, лише не згоден з тим, що за останні чотири роки, оскільки відкат України по всім показникам по свободі слова, свободі бізнесу почався із приходом Януковича до влади. І це на жаль закономірно, тому що Янукович — це прояв примітивної кримінальної диктатури", - пояснив він.

Політик навів приклади, аргументуючи свою позицію: "Всі ресурси держави підкорені одній особі, знищена судова гілка влади, немає виконавчої гілки влади, у нас парламент став філіал Банкової, керує не парламентська більшість, а просто Чечетов отримує команду, піднімає руку, а вони не дивлячись на закони, голосують згідно тієї матриці, яку клерки Януковича їм розробляють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обігнала Гондурас за темпами регресу демократії - Freedom House

Окрім того, він додав: "Не дивлячись на те, що в світі немає ніякої кризи, в Україні почалось падіння виробництва, бюджет недовиконується, боргова яма збільшилась, золотовалютні запаси Національного Банку знизились до критичної точки, що говорить, що за три роки правління, Янукович довів нашу країну до повного колапсу".

Говорячи про зміну ситуації, він підкреслив, що це можливо лише при зміні влади: "Нам треба ставити питання жорстко про імпічмент Януковичу, про зміну існуючого політичного устрою країни. Я не бачу потенціалу Януковича та його команди, яка працює виключно в свою кишеню, це не їх стратегічний інтерес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо для влади президентські вибори виглядатимуть песимістично, то закручування гайок буде сильнішим - експерт

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Freedom House у своїй черговій доповіді з приводу свободи у світі зазначила, що в Україні частково вільна преса, є повний вільний доступ до інтернету та разом з Грузією і країнами Балканського регіону наша держава знаходиться десь посередині рейтингу країн Євразії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович — це прояв примітивної кримінальної диктатури - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі