вівторок, 28 січня 2020 20:52

Антисеміт і пропагандист - Толстого обрали віце-президентом ПАРЄ

Антисеміт і пропагандист - Толстого обрали віце-президентом ПАРЄ
Петра Толстого обрали віце-президентом ПАРЄ. Фото: Вікіпедія

Петра Толстого обрали віце-президентом ПАРЄ за квотою РФ.

У Парламентській асамблеї Ради Європи оголосили результати підрахунку голосів, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

У другому турі виборів за Толстого на посаді проголосували 132 делегатів ПАРЄ. 117 віддали голоси проти нього.

Призначення віце-президентом асамблеї зазвичай відбувається автоматично. Представниця України Марія Мезенцева ініціювала процедуру оскарження, звинувативши росіянина в антисемітських заявах, не сумісних з цінностями Ради Європи.

Петро Толстой з 2008 по 2016 року працював на пропагандистському Першому каналі. У 2016 - 2019 роках був депутатом Державної думи.

У 2017 році заявив, що противники передачі Ісакієвського собору в Петербурзі в РПЦ є євреями та нащадками комуністів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський депутат заснув на засіданні ПАСЄ: показали кумедне відео

"Хочу від себе особисто додати, що спостерігаючи за протестами навколо передачі Ісаакія, не можу не помітити дивовижний парадокс. Люди, які є онуками і правнуками тих, хто руйнував наші храми, вискочивши з-за смуги осілості (межа, за якою в Російській імперії забороняли селитись юдеям - Gazeta.ua) з наганом в сімнадцятому році, сьогодні їхні онуки та правнуки, працюючи в різних інших дуже шанованих місцях - на радіостанціях, в законодавчих зборах, - продовжують справу своїх дідусів і прадідусів", - заявив він.

Парламентську асамблею очолив обраний представник Бельгії, ліберал Хендрік Дамс. Притому керівника обрали на ротаційній засаді між політичними групами.

Зараз ви читаєте новину «Антисеміт і пропагандист - Толстого обрали віце-президентом ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі