четвер, 12 квітня 2007 09:24

Антипрезидентське голодування в Киргизії припинено

Політичну голодовку, яку проводили на Старій площі Бішкека перед будівлею парламенту Киргизії з 5 квітня, припинено. Про це заявив один з її організаторів Бекназар Урумов.

Наразі учасники акції, що вимагали відставки президента (всього 71 людина) мають намір приєднатися до мітингу, який відучора проводить Об"єднаний фронт опозиції на площі Ала-Тоо в центрі киргизької столиці.

За словами Урумова, акцію завершили через декілька причин, зокрема через те, що за минулий тиждень "влада ніяк не відреагувала на пред"явлені нею вимоги". Крім того, як відзначив політик, виникли побоювання за стан здоров"я деяких учасників голодовки.

Рух "За реформи!", а також Об"єднаний фронт опозиції, лідером якого є колишній прем"єр-міністр республіки Фелікс Кулов, 11 квітня оголосили безстрокову акцію протесту, вимагаючи відставки президента і проведення конституційної реформи.

Вчора в мітингу на Ала-Тоо взяли участь, за даними ЗМІ, близько десяти тисяч чоловік. Самі опозиціонери заявляють, що кількість їх прихильників, що підтримали захід, становила від 30 до 50 тисяч чоловік.

Увечері більшість мітингуючих розійшлися, в наметовому містечку залишилося близько тисячі чоловік. Минулої ночі ніяких безладів на Ала-Тоо, за даними правоохоронних органів, не було. Опозиція планує відновити акцію протесту о 16:00 за місцевим часом, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Антипрезидентське голодування в Киргизії припинено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі