середа, 22 грудня 2010 09:47

Антикорупційний проект Януковича лише на руку чиновникам - Рябека

Антикорупційний проект Януковича лише на руку чиновникам - Рябека

Новий президентський антикорупційний законопроект, запропонований замість скасованого пакету законів, тільки погіршить боротьбу з корупцією.

Таку думку в коментарі газеті "Дело" висловив голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення антикорупційної політики Олександр Рябека.

Перш за все, йдеться про скасування норми, яка була закладена у законі про боротьбу з корупцією, що вже втратив чинність. Відповідно до нього вищі посадові особи країни мали декларувати не тільки свої доходи, але і доходи членів своєї сім'ї.

"Чиновники будуть переписувати своє майно на діда, сина, дружину і т.д. і тим самим приховувати істинні свої доходи", - упевнений чиновник.

Рябека також підкреслив, що нове законодавство передбачає проведення спецперевірок членів окружних і дільничних виборчих комісій. На думку Рябеки, це зроблено спеціально, щоб мати можливість тиснути на них під час виборчої кампанії.

Також депутат звернув увагу, що з пакету антикорупційних законів випав документ про введення відповідальності юридичних осіб за антикорупційні порушення.

"Зникло положення і про відповідальність за порушення законодавства при фінансуванні політичних партій", - сказав народний депутат.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада 263 голосами скасувала раніше прийнятий пакет антикорупційних законів. Одночасно парламентарії внесли до порядку денного законопроект "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні", поданий президентом України Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний проект Януковича лише на руку чиновникам - Рябека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі