Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2014 15:42

Антикорупційне бюро може стати силовим органом

Антикорупційне бюро може стати силовим органом
Фото: radio24.ua

Керівник Антикорупційного громадянського бюро Тетяна Чорновол вважає, що цей орган повинен стати силовою структурою.

Про це вона сказал під час круглого столу присвяченого боротьбі з корупцією.

"Мене призначили керівником Антикорупційного бюро, якого не існує. Переді мною стоїть задача таке бюро створити. Я свою нішу бачу в створенні структури, яка буде займатися розслідуванням, оперативно-розшуковими діями, яка буде фактично силовим органом у боротьбі з корупціонерами", - зауважила вона.

За словами Чорновол, наразі гостро стоїть питання про створення органу, який буде дієвим, незалежним, але не безконтрольним. У цьому контексті, як відзначила Чорновол, гостро стоїть питання про призначення голови цього нового органу. Проте Конституція не дозволяє призначати керівника цього органу парламентом, а призначення його Кабміном ставить в ситуацію, коли бюро буде залежним від урядовців і може бути просто знищене ними.

Найкращим варіантом вона вважає можливість призначення такого керівника главою держави. Це дасть можливість збалансувати владу в умовах парламентсько-президентської республіки та персоналізувати відповідальність за роботу цього органу і на президенті.

Нагадаємо, нещодавно представники громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" зареєстрували у ВР законопроект "Про створення Національного бюро антикорупційних розслідувань". Згідно нього, в Україні має бути створений незалежний державний орган, який контролюватиме діяльність працівників "силового" блоку.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційне бюро може стати силовим органом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути