понеділок, 30 травня 2016 12:00

Антикорупційна прокуратура навряд чи взялася б за справи проти президента - Холодницький

Антикорупційна прокуратура навряд чи взялася б за справи проти президента - Холодницький

Справи про офшори президента не мають жодних перспектив. Насамперед через те, що діяльність діючого глави держави непідконтрольна НАБУ.

Про це голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в інтерв'ю "Громадському ТБ".

Однак, навіть якби антикорупційна прокуратура мала змогу розслідувати такі справи, Холодницький навряд чи б за них узявся.

"Замість офшорів президента краще зайнятись справами, за якими точно буде результат", - впевнений антикорупційний прокурор.

Назар Холодницький вважає, що українські олігархи-власники офшорів створюють їх тому, що не довіряють українським судам. Зокрема, на питання про те, чи розслідує антикорупційна прокуратура інформацію з так званих панамських документів про офшори, до яких причетні українці, і, зокрема, президент Петро Порошенко, Холодницький заявив, що у цьому контексті слід розмежовувати юридичний і моральний бік питання.

"Зрозуміло, що просто так передати підприємство в сліпий траст не можна – спочатку необхідно створити спеціальну компанію", - так Холодницький пояснив існування офшорів у президента.

Водночас він заявив, що підприємці вимушені створювати офшорні компанії, оскільки це дозволяє їм звертатись до міжнародних судів.

"У нас навіть вищі державні особи не вірять в українські суди", - зазначив антикорупційний прокурор і зауважив, що довіри до Високого суду Лондону куди більше, ніж до славнозвісного Печерського. Недарма і наші, і російські олігархи куди біжать? В суд Лондона", – пояснив Холодницький.

Він наголосив, що для боротьби з офшорами в Україні слід змінювати судову систему.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційна прокуратура навряд чи взялася б за справи проти президента - Холодницький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі