пʼятниця, 04 травня 2007 12:30

Антиестонська кампанія загрожує вступу Росії до ВТО

Видання The European Voice обнародував зміст секретного документа, узгодженого Єврокомісією, секретаріатом Ради міністрів і апаратом президента Німеччини. У ньому йдеться про можливе блокування Євросоюзом вступу Росії у СОТ, якщо остання не піде назустріч вимогам ЄС у ключових питаннях. За даними The European Voice, європейські чиновники, зокрема, незадоволені антиестонською кампанією, що проводиться в Росії.

18 травня в Самарі повинен відбутися самміт Євросоюзу і Росії. На ньому представники Євросоюзу мають намір заявити президентові Володимиру Путіну, що членство у СОТ не може бути надане Росії при збереженні торгових розбіжностей. У документі говориться, що "двосторонні проблеми" можуть бути причиною "серйозного уповільнення" процесу приєднання Росії до СОТ.

У числі таких проблем видання називає відмову Польщі підписати політико-економічну угоду до зняття заборони на ввезення польського м"яса до Росії, вимоги Литви відновити постачання російської нафти в країну, а також антиестонську кампанію, розпочату після рішення керівництва прибалтійської республіки про перенесення пам"ятника Воїну-визволителю.

Єврокомісари також закликали російські власті приділити особливу увагу захисту представників іноземних делегацій, оскільки посольство Естонії в Москві протягом тижня було оточене громадянами, які протестували проти перенесення пам"ятника. Естонія вже дала запит на негайну допомогу з Євросоюзу.

Двосторонню угоду про вступ у СОТ Росія підписала з ЄС у 2004 році. У 2007 глава Мінекономрозвитку Герман Греф пообіцяв добитися приєднання країни до торгової організації до кінця року. Аналогічні прогнози російські чиновники роблять вже декілька років поспіль, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Антиестонська кампанія загрожує вступу Росії до ВТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі