вівторок, 01 листопада 2022 19:37

Анексія не пройде: Зеленський назвав підсумки важливого саміту

Анексія не пройде: Зеленський назвав підсумки важливого саміту
Президент Володимир Зеленський підбив підсумки першого парламентського саміту Кримської платформи. ФОТО: ОП

Всі учасники першого парламентського саміту "Кримської платформи" мають єдину позицію: Крим – це Україна. Спроба його анексії є грубим порушенням норм міжнародного права.

Анексія ніколи не буде визнана міжнародною спільнотою, підбив підсумки саміту президент України Володимир Зеленський в офіційному Telegram-каналі.

"Боротьба України проти російської агресії – це боротьба за демократичні цінності. Вдячні вільному демократичному світу за об'єднання і важливу підтримку!" – ідеться в дописі глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів зустріч з єврокомісаркою: що обговорили

Перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбувся 24–25 жовтня 2022 року в Хорватії, місто Загреб. До участі були запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом взяли участь близько 400 політиків з усього світу.

Кримська платформа – це міжнародний консультаційно-координаційний формат, який спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на тривалу окупацію Криму, відповіді на зростання безпекових загроз, посилення міжнародного тиску на Кремль тощо.

Зараз ви читаєте новину «Анексія не пройде: Зеленський назвав підсумки важливого саміту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі