вівторок, 16 жовтня 2007 12:52

Американська газета назвала Ющенка гідним Нобелівської премії миру

Газета "Уолл Стріт Джорнел" (The Wall Street Journal) назвала Президента України Віктора Ющенка гідним Нобелівської премії миру.

Про це йдеться у статті "Ненобелівські лауреати", повідомили у прес-службі глави Української держави.

Ющенка видання називає серед більш ніж 20 видатних особистостей сьогодення, які достойні цієї високої нагороди, але не отримали її 2007 року.

Оцінюючи внесок у справу миру Президента України Ющенка та Президента Грузії Михайла Саакашвілі, газета пише, що "незважаючи на зусилля Кремля послабити їх молоді держави, вони залишились вірними духу "мирних" революцій, якими вони керували в Україні та Грузії, і довели, що демократія може пустити міцне коріння навіть "під носом" у Росії".

У статті "Ненобелівські лауреати" висловлюється сподівання, що наступного 2008 року Нобелівський комітет зможе розглянути кандидатури "тих чоловіків і жінок, які ризикували своїм життям та існуванням, щоб звільнити світ від насилля та гноблення".

The Wall Street Journal – американська газета ділових кіл з щоденним накладом 2 млн примірників.

Зараз ви читаєте новину «Американська газета назвала Ющенка гідним Нобелівської премії миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі