середа, 09 червня 2021 13:32

Американці побачили маніпуляції в Офісі Зеленського - ЗМІ

Американці побачили маніпуляції в Офісі Зеленського - ЗМІ
Офісом президента керує Андрій Єрмак. Фото: president.gov.ua

Влада США вкрай негативно відреагувала на спотворення Офісом президента України змісту розмови Володимира Зеленського з Джозефом Байденом. Про це з посиланням на американські джерела повідомляє ZN.UA.

Спотворення змісту розмови на сайті президента України вкрай негативно сприйняли й у Білому домі, і в раді нацбезпеки, і в державному департаменті, пише видання.

"За словами наших джерел, у Вашингтоні не вірять у те, що спотворення інформації було випадковим "ексцесом виконавця". Схильні розцінювати це як свідому маніпуляцію Банкової, та ставлять під сумніви надійність України як партнера Сполучених Штатів", - пише журналістка Тетяна Силіна.

Тепер анонсований візит Зеленського в США навряд чи буде безхмарним. Якщо, звісно, відбудеться, повідомляє ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак замилював очі послам країн G20 - ЦПК

"Вашингтон не забарився продемонструвати своє глибоке розчарування поведінкою Банкової. За нашою інформацією, зустріч Юрія Вітренка з радником держдепу Шолле демонстративно скасували саме через фортелі Банкової", - пише журналістка.

Чому вивішування на сайт неузгодженого з американськими партнерами тексту - це погано? Тому, що, видаючи бажане за дійсне, Банкова примусила американців зробити спростування. До того ж вустами самої ж Банкової, випнувши перед зустріччю Байдена й Путіна той факт, що Вашингтон сьогодні не готовий ні підтримати в Альянсі надання Україні ПДЧ, ні дати нашій країні якісь гарантії безпеки. І все ж це було відоме наперед, повідомляє Тетяна Силіна.

Офіс президента України видалив із повідомлення про розмову Зеленського й Байдена слова про те, що президент США підтримав євроатлантичну інтеграцію України й надання їй Плану дій щодо членства в НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Американці побачили маніпуляції в Офісі Зеленського - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі