субота, 26 липня 2008 17:55

Алексій II прибув до Києва на святкування Хрещення Русі

Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II прибув до Києва, щоб відсвяткувати 1020-річчя Хрещення Русі.

Літак з делегацією РПЦ приземлився в аеропорту "Бориспіль" о 17.30.

Хрещення Русі, згідно традиційної історіографії, відбулося в 988 році, коли Київський князь Володимир вирішив хреститися від Константинопольської церкви. Після цього надіслане Константинопольським патріархом духівництво хрестило киян у водах Дніпра. За церковним переказом, це відбулося 1 серпня.

У програмі візиту Алексія II до Києва - Божественна літургія на Володимирській горі, біля підніжжя пам"ятника хрестителеві Русі, за участю глав і представників інших помісних православних церков світу, єпископата Української православної церкви і Російської православної церкви з Росії та Білорусі (27 липня).

Після літургії почнеться хресна хода в Києво-Печерську лавру.

Кульмінацією ювілейних святкувань стане патріарша літургія в день пам"яті святого рівноапостольного князя Володимира (28 липня) в Києво-Печерській лаврі. Після богослужіння відбудеться хресна хода з мощами князя Володимира на Дальні печери, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Алексій II прибув до Києва на святкування Хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі