пʼятниця, 26 вересня 2008 08:04

Яку коаліцію хоче Ющенко

Яку коаліцію хоче Ющенко

Учора в інтерв"ю українським регіональним друкарським виданням Президент сформулював, яку коаліцію йому хотілося б бачити. Зміст інтерв"ю передає прес-служба Президента України:

"Україна потребує здорової парламентської коаліції, яка буде працювати на національні пріоритети. На цьому Президент України Віктор Ющенко", - сказав Ющенко в інтерв"ю українським регіональним друкованим виданням.

"На мій погляд, причиною розвалу парламентської коаліції було те, що добре експлуатувалася назва "демократична", але мало робилося для того, щоб вона за духом і змістом була такою", - сказав Ющенко.

Він наголосив, що головним в діяльності цієї коаліції мало бути щоденне впровадження реформ. "Коаліція створювалася для того, щоб працювати - проводити реформи, які потрібні країні". Натомість, за його словами, відповідні домовленості, закріплені в коаліційній угоді, постійно порушувалися.

Коаліція може відбутися у будь-якому форматі

Відповідаючи на запитання журналістів, Президент вкотре підкреслив: назва чи формат нової парламентської коаліції можуть бути якими завгодно. Ключовими цінностями є принципи діяльності та готовність брати на себе відповідальність.

"Коаліція може відбутися у будь-якому форматі, за однієї умови, якщо там будуть закріплені загальнонаціональні пріоритети. Меркантильні речі сьогодні не цікавлять націю. Чи є той формат коаліції, який здатний породити ці цінності - у цьому і є знак запитання", - сказав він.

При цьому Глава держави наголосив, що сьогодні для деяких політичних сил парламенту метою формування нової коаліції є досягнення цілей, які суперечать національним інтересам. За його словами, ці політики готові "повернути країну назад, головне, щоб отримати посади і владу".

Говорячи про переговорний процес між БЮТ, Партією регіонів та КПУ щодо формування коаліції, Віктор Ющенко висловив переконання, що суспільство навряд чи сприйме таке об"єднання.

"Зрозуміло, що реальний переговорний процес між БЮТ, Партією регіонів та комуністами зайшов настільки далеко, що просто треба оголошувати, що він відбувся і є рішення. Але це рішення боязно оприлюднювати, бо реакція суспільства може не сподобатися, принаймні, деяким союзникам такої коаліції. Те, що ця коаліція - БЮТ - комуністи - Партія регіонів - не оголошена, це не те, що БЮТ цього не хоче, - не може. Бо коли почитати ідеал цієї коаліції, багато людей змінять свою думку", - зазначив Віктор Ющенко.

Президент висловив переконання, що демократична частина суспільства не зможе "з аплодисментами поставитися до такого контракту".

Зараз ви читаєте новину «Яку коаліцію хоче Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі