четвер, 25 листопада 2010 18:50

Активісток FEMEN обматюкали і дали по носі (ВІДЕО)

Сьогодні під час акції протесту підприємців на Майдані Незалежності побили активісток жіночого руху FEMEN.

Про це прес-служба руху повідомила на своїй сторінці у ЖЖ.

"25 листопада о 12 годині активістки FEMEN з'явилися на Майдані з наміром підтримати багатотисячну акцію підприємців. Розуміючи, що традиційна форма протесту - топлес, могла бути розцінена правоохоронними органами як провокація, активістки планували просто приєднатися до мітингувальників", - говориться у повідомленні.

За словами прес-служби руху, натовп позитивно сприйняв появу дівчат, після чого їм запропонували вийти на сцену і звернутися до присутніх.

Проте по дорозі до сцени на активісток FEMEN напали.

"Дівчат били кулаками в голову, перекидали через намети, обливали гарячою водою. Ніхто з присутніх депутатів, наближених до організації протесту, не спробував зупинити бандитів", - підкреслюється у заяві руху.

Як стверджують активістки, Олександра Шевченко навіть отримала синець від захисників мітингу. Дівчат обматюкали і вони пішли з мітингу зі сльозами на очах.

"Символічно - сьогодні Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. А ось і Сашин бойовий синець", - пишуть вони у блозі.

На думку FEMEN, цей мітинг має фальшиву природу. Активістки переконані, що "угруповання змовників, що представляються організаторами, за гроші народних депутатів користуються протестними настроями підприємців з метою заробити політичні дивіденди".

У FEMEN наголосили, що роздягатися не входило в плани активісток і організаторам мітингу це було відомо.

Нагадаємо, 9 листопада двоє активісток жіночого руху після топлес-акції під будівлею міліції провели добу у в'язниці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Активісток FEMEN обматюкали і дали по носі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі