середа, 25 квітня 2018 12:13

Активісти порівняли Порошенка з Януковичем і готують всеукраїнську акцію

17 травня розпочнеться Всеукраїнська акція на підтримку виборчої реформи, зокрема відкритих списків.

Відповідне оголошення у мережі розмістив рух "Чесно".

Активісти опублікували банер, на якому поєднані обличчя президента Петра Порошенка і його попередника Віктора Януковича.

Автор: facebook.com/chesno.movement
 

"Зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, запровадженої в 2011 році в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. Для цього необхідно невідкладно ухвалити в другому читанні законопроект № 3112-1 – проект Виборчого кодексу", - наголошують в анонсі.

"Виборча реформа – запорука якісного оновлення політичної еліти в Україні, важлива частина Коаліційної угоди, міжнародне зобов'язання України та передвиборча обіцянка президента Петра Порошенка", - нагадують активісти.

Акція розпочнеться о 9:30 на площі Конституції під Верховною Радою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій має головне завдання

7 листопада 2017 року парламент ухвалив у першому читанні проект Виборчого кодексу. Серед його ініціаторів — спікер Андрій Парубій.

Партії висуватимуть списки в 27 регіонах. Виборець голосує за партію і, за бажанням, — за кандидата в списку. Політична сила проходить до парламенту, якщо набирає 4% загальної кількості голосів.

Депутатів сільських, селищних, районних і рад невеликих міст пропонують обирати за мажоритарною системою. Кандидати в депутати обласних і міських рад великих міст ітимуть за відкритими списками, подібно до виборів до Верховної Ради. Мерів обиратимуть у два тури.

Законопроект повинен пройти друге читання.

Зараз ви читаєте новину «Активісти порівняли Порошенка з Януковичем і готують всеукраїнську акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі