середа, 04 лютого 2009 09:17

Якщо Тимошенко піде у відставку, буде ще гірше - Литвин

Якщо Тимошенко піде у відставку, буде ще гірше - Литвин
Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує погіршення ситуації в країні у випадку, якщо Кабінет Міністрів буде відправлений у відставку, а на його місце не прийде новий склад уряду.

Про це він заявив в ефірі телекомпанії Перший національний.

Литвин зазначив, що якщо Верховна Рада ухвалить рішення щодо недовіри уряду, то його члени однаково залишаться виконуючими обов"язки, однак при цьому це ускладнить стосунки Ради з Кабміном.

Литвин підкреслив, що тим, хто хоче відправити уряд у відставку, необхідно визначитися з новою коаліцією, щоб в оперативному порядку призначити новий склад Кабміну.

Нагадаємо, що учора в Раді Тимошенко заявила, що готова піти у відставку, але це нічого не дасть. "Уряд сидить в ложі і готовий до слухання питання про відставку у будь-який момент. Є кращі урядовці – хай голосують за кращих урядовців. Але майте на увазі, це теж гра. Навіть якщо проголосуються за відставку, уряд за Конституцією залишається виконуючим обов"язки", - заявила прем"єр.

Литвин переконаний, що в ситуації, що склалася позачергові парламентські вибори неможливі.

При цьому він зазначив, що останнім часом збільшилася кількість людей, які раніше були проти таких виборів, а зараз виступають за їхнє проведення.

Спікер додав, що на сьогодні немає гарантії, що вибори взагалі відбудуться, що вони будуть чесними і не перетворяться у величезне протистояння.

Мені вистачає проблем і без цього

Литвин додав, що необхідно якомога швидше визначитися з датою президентських виборів, якою, на його думку, є 17 січня 2010 року.

У той же час голова Ради вважає несвоєчасною розмову про його балотування на президентський пост.

За словами Литвина, "мені сьогодні не хвилює питання про те, чи будуть президентські вибори, чи буду я в них брати участь. Мені вистачає проблем і без цього. Треба діяти за принципом: лікувати головний біль потрібно тоді, коли починає боліти голова. А зараз потрібно всім працювати".

При цьому Литвин додав, що бачить своє призначення в досягненні стабілізації ситуації, що склалася в країні.

Окрім того, Литвин виступає за створення робочої групи за участю представників Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, парламенту і місцевих органів самоврядування для розробки плану дій з подолання кризи.

Литвин підкреслив, що необхідно не збільшувати політичні розбіжності, а знаходити компроміс.

Учора спікер Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про закриття третьої сесії парламенту шостого скликання і відкриття четвертої.

Литвин повідомив, що Верховна Рада має намір запросити Президента на своє пленарне засідання 5 лютого, під час якого розглядатиметься ситуація в Україні і дії органів влади у подоланні економічної кризи.

За матерiалами: Українські новини, ЛIГАБiзнесIнформ.
Зараз ви читаєте новину «Якщо Тимошенко піде у відставку, буде ще гірше - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі