вівторок, 24 червня 2008 13:16

Якщо Тимошенко і Балога про щось і домовилися, то це не надовго

Домовленість між Тимошенко і Балогою не може бути довгостроковою, тому що конфлікт інтересів породжує конкуренцію.

Так народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський прокоментував можливі домовленості між прем"єром і главою СП щодо подальшої роботи уряду.

Політик відзначив, що зараз у таборі влади спостерігається явний конфлікт інтересів, що пов"язаний із багатьма чинниками - політичними й економічними.

"Що стосується політичних чинників, то зрозуміло, що йде президентська кампанія і від владного табору буде як мінімум два основні кандидати - Ющенко і Тимошенко. І вже ніхто цього не заперечує. Тобто, політичний конфлікт інтересів продукує постійну конкуренцію. А конкуренція в умовах низької політичної культури чиновників завжди трансформується в конфронтацію", - підкреслив Зарубінський.

Що стосується економічного аспекту, то на думку політика, навіть початкуючий аналітик розуміє, що існує конфлікт інтересів у сфері майна, приватизації, енергетики та інших галузях.

"Таким чином, якщо говорити про якісь домовленості, то вони можуть означати тільки тимчасове перемир"я на той період, коли жодна сторона не може вибудувати середньострокову стратегію. У тактичному плані перемир"я може бути, але конфронтація тривалого перемир"я не терпить", - підсумував співрозмовник ІМК.

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з"явилася інформація, що план щодо реалізації відставки Кабінету міністрів, ініційований Партією регіонів, тимчасово припинений.

Джерела у Кабміні, повідомили "Комерсанту", що минулої п"ятниці в Секретаріаті Президента відбулася зустріч глави Секретаріату Віктора Балоги і прем"єр-міністра Юлії Тимошенко і Балога висунув Тимошенко ряд умов, виконання яких може гарантувати збереження коаліції демократичних сил, повідомляє Інтермедіаконсалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Тимошенко і Балога про щось і домовилися, то це не надовго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі