понеділок, 03 грудня 2012 13:53

"Якщо йде команда із Нацбанку, то вони його ухвалять" - Бондар про "валютний" закон

"Якщо йде команда із Нацбанку, то вони його ухвалять" - Бондар про "валютний" закон
Олександр Бондар: Фото: epravda.com.ua

Абсурдний законопроект про введення вже 10% податку на продаж валюти буде прийнятий, якщо така пропозиція поступила із Національного Банку України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат України, колишній голова Фонду держмайна Олександр Бондар.

"Більш абсурдного, з економічної точки зору, рішення і більш небезпечного для соціального спокою населення, його захищеності..я собі уявити не можу", - пояснив політик.

За його словами, "цей податок не вирішує абсолютно нічого". "Такий податок заганяє весь цей ринок в тінь, та головне позбавляє людей, їх законно зароблених та накопичених заощаджень, і вводить на них подвійний податок", - підкреслив Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні робоча група розгляне питання про персональне голосування депутатів

Окрім того, він зауважив, що якщо "йде команда із Нацбанку, то це без питань, вони його ухвалять. Вони ж не працюють мізками, а працюють руками, яка тремтить, коли Чечетов підіймає руку. Я намагатимусь виступити завтра з цього приводу".

Політик зауважив, що він запропонував варіант, який насправді може вирішити проблему.

"Я підготував проект для ВО "Свобода" про легалізацію капіталу, виведеного за кордон, який би вирішив проблему, аніж цей абсурд, який вони вводять. Вони обкладають податком людей, які ходять міняти свої кровно зароблені гроші в обмінниках, і нічого не роблять , аби повернути 100 млрд доларів, вивезений за кордон за строк дії чинної влади. Ну там хоч введіть якийсь 10% податок, і нехай олігархи його сплатять", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче перекласти тягар недбалого господарювання на плечі громадян - Мартиненко

Нагадаємо, автором законопроекту №11433 від 16 листопада 2012 року щодо введення 15%-го пенсійного збору з продажу валюти фізичними особами є голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік.

Згідно з документом, до переліку платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування пропонується додати фізичних осіб, які здійснюють операції з продажу іноземної валюти за готівкову гривню. Збір буде розраховуватися за офіційним курсом гривні до іноземних валют на день здійснення операції.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо йде команда із Нацбанку, то вони його ухвалять" - Бондар про "валютний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі