понеділок, 13 січня 2020 19:00

Якою буде доля "Слуги народу"

Якою буде доля "Слуги народу"
Поки Зеленський матиме рейтинг - буде і "Слуга народу", каже експерт. Фото: bykvu.com

В Україні життєвий цикл партій — 10-15 років. Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Із партій, які представлені у парламенті, єдина, яка довго працює з одним і тим же лідером - "Батьківщина" на чолі з Тимошенко.

Схожа ситуація у партії Порошенка. Він свого часу створював "Солідарність", але вона брала участь у створенні Партії регіонів, потім - "Нашої України". Певний час існувала тільки на папері. У 2014 році партію відновили під новою назвою БПП. Зараз вона називається "Європейська солідарність".

Інші партії були створені останнім часом. "Слуга народу" - у 2017 році. "Голос" фактично з'явився тільки минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся електоральний Майдан

Багато партій, які були створені ще в 90-ті роки, політично зникли, не мають популярності. Рейтинг політсил в абсолютній більшості випадків залежить від рейтингу лідера. Є такий - і партія впливає на процеси, представлена у парламенті.

Поки Зеленський залишатиметься у політиці, буде президентом, збереже рейтинг, то буде і "Слуга народу". Якщо ж вирішить йти з політики, партія формально залишиться. Але якою буде її доля, сказати важко.

Якщо у політиці залишиться Дмитро Разумков, матиме рейтинг, ядро партії збережеться - тоді "Слуга народу" існуватиме. А якщо разом із Зеленським підуть з політики більша частина його соратників, то хто знає, яка доля буде у партії.

Згадаємо "Нашу Україну". Був Ющенко активним політиком, партія була представлена у парламенті. Ющенко пішов - партія формально існує, але реально гравцем не є", - каже Володимир Фесенко.

На 1 січня в Україні зареєстровано 349 партій. Це один із найвищих показників в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Якою буде доля "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі