четвер, 26 листопада 2020 12:59

"Якомога швидше" - Аваков виступив за повний локдаун і назвав його термін

"Якомога швидше" - Аваков виступив за повний локдаун і назвав його термін
Жорсткий карантин в Україні може бути введений в найближчі тижні. Фото: УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає за запровадження радикального локдауну в Україні на 3-4 тижні.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зараз потрібно вирішити питання з компенсаціями для бізнесу і терміново посилювати карантин, вважає міністр.

"Моя точка зору - необхідно вводити локдаун якнайшвидше тривалістю 3 або 4 тижні. Йдеться про системні і великі ризики для здоров'я наших людей. Потрібно негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок інфекції і піти від ситуації, коли в нас понад 200 смертей щодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це можливо, але..." - у Зеленського прокоментували запровадження локдауну

Україні не підходить італійський варіант локдауну, де вводилися жорсткі обмеження в певних регіонах, у залежності від епідситуації, зауважив Аваков.

"У нас немає ситуації, щоб десь було добре, а десь погано. У нас всюди ситуація приблизно однаково негативна. Я вважаю, що заповненість лікарень на 70 відсотків – це грань катастрофи. Коли медична система завалиться, буде пізно реагувати. Тому діяти потрібно прямо зараз. Державі важко. Бюджет в катастрофічному стані, але і ризики такі, що зараз потрібно ухвалювати серйозні рішення. Моя точка зору – радикальний локдаун негайно, не менше 3 тижнів".

Чиновник сподівається, що до Нового року Україна виходитимемо з локдауну в гарному настрої і з хорошими цифрами.

11 листопада Кабінет міністрів запровадив карантин вихідного дня.

Із 00:00 суботи до 00:00 понеділка працюють лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Розважальні та торгові центри мають бути закриті.

В уряді пропонують запланувати 2-тижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів.

Із 25 листопада Кабмін зобов'язаний заздалегідь попереджати про запровадження карантину. Чинності набула відповідна постанова, яку раніше ухвалив парламент.

Зараз ви читаєте новину «"Якомога швидше" - Аваков виступив за повний локдаун і назвав його термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі