понеділок, 11 лютого 2008 12:42

Яким буде 2008 рік для Тимошенко, Балоги і Януковича

Яким буде 2008 рік для Тимошенко, Балоги і Януковича
Експерти Агентства моделювання ситуацій уважають украй малоймовірними дострокові вибори Верховної Ради в 2008 році.

Про це заявив директор агентства Віталій Бала.

Він зазначив, що у випадку проведення дострокових виборів Ради в 2008 році єдиною політичною силою, яка зможе збільшити свою електоральну підтримку, буде Блок Юлії Тимошенко, тому реальне проведення виборів, а не заяви про нього невигідні українським політичним силам.

"В 2007 році, коли всі говорили, що дострокових виборів не буде, ми стверджували, що вони відбудуться, тепер коли всі говорять про дострокові вибори, ми стверджуємо що їх не буде", - зазначив заступник директора агентства Олексій Голобуцький.

Він також заявив, що проведення дострокових виборів у місцеві органи влади в Києві й Харкові більш імовірні, оскільки це є тестом для коаліції на здатність виконувати передвиборчі обіцянки.

Експерти агентства у своєму дослідженні "Моделювання соціально-політичної ситуації в Україні в 2008 році" зазначають, що домінуючою мотивацією політичних гравців цього року буде підготовка до майбутніх президентських виборів.

При цьому основними кандидатами залишаються Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко й Віктор Янукович, і позиції перших двох кращі.

Експерти прогнозують ослаблення Януковича в 2008 році й відхід від нього частини впливових підприємницьких кіл.

Експерти прогнозують, що 2008 рік буде роком перманентного протистояння між Секретаріатом Президента й Кабміном.

Балу зазначив, що ці установи поводяться не як союзники, або навіть опоненти, а як вороги.

На думку агентства, багато чого в цьому протистоянні залежить від можливого перерозподілу повноважень між Президентом і Кабміном, при цьому посилення президентських повноважень підсилить протистояння, оскільки зробить пост Президента більш значимим для Тимошенко.

Експерти також зазначають, що в 2008 році очікується ослаблення ролі парламенту в політичному житті країни, що пояснюється відсутністю внутрішньопарламентської консолідації, дискредитацією Ради в 2007 році й наявністю слабкої більшості.

Лідери Партії регіонів Віктор Янукович і Комуністичної партії Петро Симоненко допускають проведення позачергових виборів Ради, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде 2008 рік для Тимошенко, Балоги і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі