вівторок, 01 лютого 2011 17:23

Який сенс воювати, коли ти програєш? - екс-бютівець

Який сенс воювати, коли ти програєш? - екс-бютівець

Народний депутат Павло Мовчан запевняє, що після його виключення з фракції БЮТ він не стане ані "регіоналом", ані комуністом.

Зокрема, у коментарі Gazeta.ua Мовчан зазначив: "Я не буду "підспівувачем". Ще коли була ідея створення парламентської республіки, я відкрито заявив, що жодні конституційні зміни з президентської республіки на парламентську недопустимі. Я озвучував відверто свої зауваження і застереження".

Політик також додав: "Я не розумію, чому "харківські угоди" не зірвали, а зробили димову завісу. Я цього не простив керівництву (БЮТ - ред.). Замість того, щоб досягати результату, там були піар-акції. Так кого виключати треба за те, що харківські угоди були не зірвані? Дуже є багато суперечностей у діях керівництва БЮТ, які спонукають мене до здорового глузду".

Стосовно нинішньої діяльності верхівки БЮТ на чолі із Юлією Тимошенко Мовчан сказав: "Який сенс воювати, коли ти програєш?"

Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, ВР конституційною більшістю ухвалила зміни до Конституції, що передбачають продовження повноважень парламенту до жовтня 2012 року.

Згідно з даними сайту ВР, з фракції БЮТ за таке рішення проголосували: Олег Бабаєв, Руслан Богдан, Анатолій Семинога, Іван Куровський, Павло Мовчан, Віктор Павленко, Антон Яценко. Як наслідок, усіх їх було відразу виключено із фракції.

У квітні 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали так звані "харківські угоди" - міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України. В обмін на це, згідно з угодами, які підписали Янукович і Медведєв, Україна отримає знижку на ціну на газ у розмірі $100 у разі, якщо ціна на газ буде більше $330 за тисячу кубометрів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижче $330.

Як повідомлялося, 27 квітня минулого року Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території, а також ухвалила держбюджет-2010.

Голосування проходило в атмосфері високої напруги. Відразу після відкриття пленарного засідання убік президії полетіли яйця. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції й опозиції виникали бійки.

Зараз ви читаєте новину «Який сенс воювати, коли ти програєш? - екс-бютівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі