середа, 23 липня 2008 08:42

Які країни не хочуть бачити Україну в ЄС

Які країни не хочуть бачити Україну в ЄС
Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на міністра закордонних справ Люксембургу Жана Ассельборна.

"Нині більшість держав ЄС не хотіли б надавати Україні європейську перспективу", - сказав він.

За приєднання Києва до ЄС виступили балтійські країни, а також Польща.

Водночас Люксембург, Бельгія, Нідерланди та Іспанія виступили різко проти. Не в захваті від такої ідеї і Німеччина, але Берлін надав перевагу менш категоричній позиції.

У підсумковому документі засідання зазначено, що міністри не бажають нині передбачати майбутню форму відносин Києва та Брюсселя.

Водночас Ассельборн зазначив, що ЄС хотів би значно поглибити економічні відносини, а також співпрацю щодо енергетичної безпеки.

За даними джерел наближених до переговорів, головна дискусія між міністрами закордонних справ ЄС точилася навколо формулювань. Міністри, зокрема, сперечалися як варто називати Україну у майбутній угоді про асоціацію "європейською нацією" чи "європейською державою" - тобто визнавати її географічну чи політичну приналежність до Європи.

Втім, єдиної думки так і не дійшли. Водночас, з приводу приєднання України до Євросоюзу позиція міністрів була більш визначеною.

Зараз ви читаєте новину «Які країни не хочуть бачити Україну в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі