четвер, 27 вересня 2007 13:45

Акцію "Олігархам – СТОП!" згорнули через погрози

Акцію "Олігархам – СТОП!" згорнули через погрози
Сьогодні, 27 вересня, учасники громадянської інціативи "Олігархам – СТОП!", що триває біля штабу Блоку Юлії Тимошенко, заявили про припинення акції. Пікетувальники вийшли з гаслами "Ми змушені згорнути мирну акцію!", "На нас тиснуть люди Юлі!"

За словами організаторів, рішення про припинення акції було прийнято після систематичних погроз з боку невідомих та залякувань помстою. Організатори кажуть, що учасники мирної ініціативи бажали лише висловити свою громадянську позицію та донести свої вимоги до Юлії Тимошенко в абсолютно демократичний спосіб.

Після того, як учасники громадянської ініціативи "Олігархам – СТОП!" відмовились від грошей, в обмін на припинення акції, погрози почастішали та стали більш жорсткими, - стверджують ініціатори заходу.

За їх словами, вчора увечері співробітниками міліції було здійснено спробу безпідставно затримати одного з учасників мирної акції. Правозахисник Олег Левицький, зокрема, відзначив: "У міліціонерів не було жодних підстав затримувати цього чоловіка. Він жодним чином не порушував закону та не давав підстав для підозр. Як на мене, в діях міліції проглядається підозріла упередженість!".

Такі дії організатори заходу розцінюють як шантаж та залякування демонстрантів. У разі, якщо тиск на учасників акції продовжуватиметься, вони обіцяють розпочати більш масовий захід "Білосердній тиранії – СТОП!".

Протягом усіх днів проведення акції протесту представники БЮТ відмовлялися від коментарів.

По завершенню акції учасники громадянської ініціативи символічно залишили на місці біля наметового містечка напроти штабу Юлії Тимошенко комплект для порятунку від потопу – човен та рятівні кола з написами "МНС для Юлі".

У такий спосіб пікетувальники вкотре нагадали про можливі катастрофічні наслідки прориву дамби Київського водосховища під Вишгородом, яка руйнується через інтенсивну забудову. Адже медіа неодноразово припускали, що до масової забудови дамби причетні олігархи Блоку Юлії Тимошенко.

За даними екологів, у разі прориву дамби Київ може бути затоплений.

Зараз ви читаєте новину «Акцію "Олігархам – СТОП!" згорнули через погрози ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі