середа, 24 грудня 2008 10:39

Як Ющенко відповів на найпопулярніше питання Інтернету

Президент Віктор Ющенко виступає за посилення взаємної відповідальності влади і виборців.

Так він відповів на найпопулярніше питання Інтернету – "скільки треба заплатити простим громадянам, щоб українські владоможці, включаючи президента, назавжди залишили цю державу".

"Я зараз міркую, чи відповісти так юмористично, як задається питання, чи .... Очевидно, це питання-провокація", - сказав Ющенко, висловивши впевненість, що 2/3 авторів цього питання знаходяться не в Україні.

"Ми говоримо про людей, яких ви вибирали. Я думаю, що ви обирали кожного народного депутата. Кожен міністр, який сьогодні працює, це людина, яка , як правило, перед цим була депутатом, який отримав виборчу підтримку і тих людей, які задають це питання", - зауважив Ющенко.

"Це запитання не є таким банальним, як воно виглядає. Воно спонукає на творення взаємної відповідальності тих, кого обрали, і тих, хто обирає. Це риторичне питання - який народ, така і влада. Хоча я ні не сприймаю це. Бо істинна влада повинна іти на півкорпусу попереду, показувати нації шлях, який, можливо, здається зараз неможливим, неперспективним", - заявив президент.

Ющенко також відзначив, що щасливий, що в Україні є можливість озвучити такі питання.

"В інших країнах такі питання і до темника не дійшли", - зауважив він.

"А ми шукаємо відповідь – для кого це виклик і як поступати з цим", - наголосив Ющенко.

"І останнє, що стосується плати - це корупція. Такі пропозиції не проходять. Нам треба вдосконалювати відносини "влада-виборець". Кращою відповіддю на це питання є демократизація", - вважає президент.

"Нам ніколи не треба жартувати з демократичними процесами. І те що сьогодні непростий час для української демократії, є бажання повернутися на 4-5 років назад – це один з контекстів нашої дискусії. Щоб потім ми не жалкували, що відправивши демократію, ми не стали свідками, як тим же шляхом хочуть відправити 47 мільйонів тверезомислячих людей", - заявив Ющенко, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Як Ющенко відповів на найпопулярніше питання Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі