понеділок, 10 березня 2008 17:31

Як Ющенко разом з Тимошенко відзначав річницю народження Тараса Шевченка (ФОТО)
6

У неділю президент Віктор Ющенко відзначав 194-й день народження Тараса Шевченка.

Зранку він та прем"єр Юлія Тимошенко поклали квіти до пам"ятника Кобзарю у Києві.


У церемонії покладання квітів також взяли міністр оборони Юрій Єхануров, міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр культури і туризму Василь Вовкун, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, міністр палива і енергетики Юрій Продан, міністр охорони здоров"я Василь Князевич, міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, голова фракції "НУ-НС" В"ячеслав Кириленко, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, секретар Київради Олесь Довгий, народні депутати, представники місцевої виконавчої влади та громадських організацій.

Цього дня Ющенко разом з дружиною Катериною, молодшими дітьми та онуками відвідав Національний заповідник "Батьківщина Тараса Шевченка" у селі Моринці Звенигородського району на Черкащині.

Президентське подружжя поклало квіти до пам"ятника Матері. Глава держави оглянув музейний комплекс, зокрема хату, де народився Шевченко, а також відвідав каплицю Святого Тарасія.


Наприкінці виступу Ющенко вручив сельчанам подарунки, серед яких - документи на комплекс комп"ютерної техніки для місцевої бібліотеки та ключі від автомобіля для дільничної лікарні.

Президент та учасники поїздки також взяли участь у насадженні вишневого саду на території національного заповідника в рамках Весняної толоки з озеленення та благоустрою.

По поверненні до Києва, Ющенко в Національному театрі опери та балету вручив Національні премії імені Тараса Шевченка.

Лауреатами премії стали митці, які відзначилися в різних сферах культурного життя України. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Як Ющенко разом з Тимошенко відзначав річницю народження Тараса Шевченка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі