пʼятниця, 28 березня 2008 18:19

Як Ющенко літав на винищувачі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
7

Президент Віктор Ющенко в ході відвідування 40-ої бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил у п"ятницю політав на винищувачі СУ-27.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед польотом президент переодягся в літний протиперевантажний комбінезон (камуфляж), літні черевики, підшоломник, захисний літний шолом і чорні шкіряні рукавички.

Пілотував літак заступник командуючого Повітряних сил ВСУ по авіації генерал-майор Василь Никифоров.

Президент знаходився в повітрі 35 хвилин.

Зробивши посадку президент після польоту на винищувачі, вручив пачку сигарет льотчикові, з яким він літав.

Як відомо, в авіації є така традиція - роздавати "вилітні сигарети", повідомляє Ліга.

Зокрема, традиція передбачає, що льотчик, який перший раз здійснив політ, пригощає всіх сигаретами. Крім того, льотчик, здійснюючи свій перший політ, також кладе пачку сигарет під колесо літака і самостійно переїжджає через них. І потім вона зберігається в нього все життя, нагадуючи про цей політ.

Президент теж здійснив у п"ятницю свій перший політ, щоправда, не як пілота, а на місці інструктора пілота. Після приземлення він, виходячи з традиції, також подарував пілотові пачку своїх "вилітних сигарет". Як пояснили журналістам, президент із цього місця міг навіть самостійно керувати винищувачем.

Водночас УНІАН повідомляє, що Ющенко спробував керувати літаком, змінювати потужність його двигунів, і зробив декілька поворотів. Президент зауважив, що відчув, що бойовий літак виконував усі поставлені завдання "надзвичайно керовано", повідомляє Українська правда.

Фото Reuters

Ющенко проміняв бджіл на літаки

Зараз ви читаєте новину «Як Ющенко літав на винищувачі (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі