понеділок, 04 серпня 2008 13:19

Як Ющенка не відпускали із зони лиха на Прикарпатті (ФОТОРЕПОРТАЖ)
5

У неділю 3 серпня Президент України Віктор Ющенко відвідав Івано-Франківську область.

Президент ознайомився з ситуацією у найбільш потерпілому від повені на Івано-Франківщині районі – Верховинському. Йдеться, зокрема, про села Криворівня, Зелене та Яблучниця, смт.Верховина.

Спілкуючись із мешканцями постраждалих сіл, Президент наголосив: "Вся держава, українці разом з вами у цій біді".

Президент України зазначив, виплата компенсацій постраждалим від стихії людям не вплине на інфляцію. "Цього не треба боятися. Це нормальний процес", - наголосив Президент.

За словами Ющенка, "тут немає жодної інфляційної копійки - це кошти, які отримав бюджет від надходжень".

Президент України Віктор Ющенко також доручив міністерствам з надзвичайних ситуацій, оборони та іншим службам за 10 днів відновити сполучення між населеними пунктами Івано-Франківщини, постраждалої внаслідок стихії.

За словами Президента, над відновленням мостів і доріг нині працює 1,5 тисячі військових , а у понеділок на Прикарпаття прибуде ще 500 військовослужбовців.

Ющенко пообіцяв людям, у яких зруйновані будинки, що до Різдва вони справлять новосілля.

Президент прогнозує, що кількість зруйнованих будинків може зрости, оскільки відходить вода і будинки руйнуються. "За 4 місяці ми маємо збудувати 700 будинків, - наголосив він. - Я даю слово, що ці будинки будуть кращими, ніж були, бо дуже часто на батьківському подвір"ї, крім купи глини нічого немає".

Президент зауважив, що "ми не одні у цій біді". "З нами вся Україна. Те, що сталося на Західній Україні, зачепило кожного з нас. Це виклик усім. А ми, українці, можемо бути солідарними і подати один одному руку", - додав Глава держави і висловив переконання, що "ми з цим викликом справимося".

За матеріалами УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як Ющенка не відпускали із зони лиха на Прикарпатті (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі