вівторок, 22 січня 2008 08:53

Як Юрій Луценко став "Василем" а Доній - Ангелом (ФОТО)
6

Скандальний міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко разом із депутатами Володимиром Ар"євим, Давидом Жванією, Олесем Донієм, Володимиром Стретовичем та іншими влаштував у неділю бій з нечистю.

Луценко, який у п"ятницю пом"яв "боки" київському меру Леоніду Черновецькому, цього разу просто кидався яйцями.

Так, міністр у складі зіркового вертепу "Народної самооборони" взяв участь у фестивалі вертепів "Карпатія" в Івано-Франківську.

У підвечір"я 20-го січня Луценко і Ко пішли з колядою по квартирах городян Івано-Франківська, повідомляє сайт "Народної самооборони". Адреси призначення заздалегідь визначені нібито не були - ходили колядники навмання.

Сама ж недільна "Карпатія" на площі перед міською Ратушею розпочалася ходою - парадом вертепних колективів вулицями міста. А вже о 13-ій годині відбулася нон-стоп-вертеп-феєрія за участю вертепів з різних областей. Всього було представлено 20 вертепних колективів.

Ідея "Карпатії", як кажуть її організатори, - показати, що народний дух у нас ще є. Політики зміняться, а народні традиції - ні.

Відомий казкар та сценарист Олександр Лірник написав новий оригінальний варіант "Зіркового Вертепу".

Луценко у вертепному дійстві зіграв роль козака Василя, Олесь Доній - Ангела, Роман Чайка та Володимир Ар"єв - Чортів, брати Капранови- Пастушків, письменник Юрко Покальчук - Цигана, Богдан Бенюк - Жида, Євген Ніщук - царя Ірода, Тарас Чубай - вояка УПА, Василь Вірастюк - Оборонця, Давид Жванія - Осавула, а Володимир Стретович - Генерала.

"Сподіваємося, що наступного року "Зірковий Вертеп" матиме вже нарешті і "зіркову діву". Гадали, нею стане Марічка Бурмака, але вона прихворіла. Сподіваємося, наступного року вона стане в наші ряди", - зауважив Олесь Доній.

Мер Івано-Франківську Віктор Анушкевичус вручив "зоряним вертепникам" яйця для боротьби з "нечистою силою"

Яйцями "зоряні вертепники" бомбили нечисту силу... Однією з таких "нечистей" - чортом був Володимир Ар"єв. Останній, за його ж словами, не сподівався, що яйця будуть варені.


За матеріалами: Tablo ID, прес-служби "Народної самооборони" та "УНІАН"


Фото "Народної самооборони"

Зараз ви читаєте новину «Як Юрій Луценко став "Василем" а Доній - Ангелом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі