понеділок, 01 вересня 2008 11:54

Як Ульянченко водила Ющенка по школі (ФОТО)
10

Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистому відкритті новобудови Хотівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія" на Київщині. Фото: Андрій Єловіков.

На святковій лінійці Глава держави привітав учнів, вчителів та батьків із відкриттям нової школи і початком нового навчального року.

У своєму виступі Віктор Ющенко відзначив визначне місце, яке традиційно посідає в нашому суспільстві освіта. "І сьогодні ми високо тримаємо планку народної освіти", - сказав Віктор Ющенко, відзначивши, що відкриття нової школи є ще одним свідченням уваги до освітянської сфери.

У цьому контексті Президент висловив свою повагу до кращих українських вчителів.

"Переконаний, це одна із найвеличніших професій", - сказав він, наголосивши, що як Президент докладає усіх зусиль для підвищення статусу українських педагогів та національної школи. "Саме українська школа, вчитель дають ті засади конкурентноздатності і суспільства, і економіки, і людини, які потрібні сьогоднішньому світу", - зауважив Глава держави.


Президент також наголосив на важливості патріотичного виховання в українських школах, оскільки так, за його словами, "формується коріння сильної, самодостатньої держави". В. Ющенко підкреслив, що хотів би, щоб кожен випускник української школи залишав її стіни справжнім громадянином своєї держави.

"Я хотів би, щоб кожна дитина, яка сьогодні переступає поріг української школи, виходила з неї мудрим патріотичним громадянином... і приносила на багато років наперед користь своєму рідному краю, своїй Батьківщині", - сказав Президент.

Глава держави перерізав символічну стрічку перед входом до новобудови. Він оглянув приміщення школи, зокрема, актовий зал, бібліотеку, спортзал, а також ознайомився з експозицією робіт учнів та експонатами майбутнього шкільного музею. Віктор Ющенко передав у подарунок школі три інтерактивні дошки.

На першому уроці, який був присвячений 1020-річчю Хрещення Київської Русі, Президент поспілкувався з учнями.

У церемонії відкриття школи у м. Хотів також взяли участь Міністр освіти і науки Іван Вакарчук, голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко, заступник Глави Секретаріату Президента України - Представник Президента України у Верховній Раді України Оксана Слюсаренко.

Зараз ви читаєте новину «Як Ульянченко водила Ющенка по школі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі