пʼятниця, 24 січня 2020 19:48

Як порахували українців - думка соціолога

Як порахували українців - думка соціолога
Українців більше, ніж 37 мільйонів, каже Ірина Бекешкіна. Фото: Віталій Носач, rbc.ua

Проведений електронний перепис населення в Україні не замінить справжнього. Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна.

"Перш за все, потрібно подивитися методику оцінки чисельності населення. Питання в тому, наскільки вона дозволяє охопити все населення. Чи всі жителі країни враховані в реєстрах, які використовувалися.

Наприклад, можна взяти дані по мобільних телефонах. Так, вони є у багатьох, але не у всіх. Добре, можна тоді взяти дані з Пенсійного фонду. Але і це не дає гарантій, адже не всі, у кого немає мобільних телефонів, обов'язково є пенсіонерами. До того ж, у нас чимало переселенців, зареєстрованих на старому місці проживання. Тому у мене є підозри, що частина населення просто була не врахована", - зауважила Бекешкіна сайту "Гордон"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці порівняли теперішню і минулу владу

Теперішня чисельність населення України не менше 37 млн людей, каже соціолог.

"Як мінімум, населення в Україні не менше 37 млн. Тут питання - скільки людей не врахували? Це стосується тих же пенсіонерів на окупованих територіях, які отримують пенсії. Врахували їх чи ні?", - зауважила Бекешкіна.

Станом на 1 грудня 2019 року, в Україні живуть 37 млн 289 тис. людей. Такі дані пробного електронного перепису оприлюднив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Зараз ви читаєте новину «Як порахували українців - думка соціолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі