вівторок, 22 січня 2013 16:58

Як на Софіївській площі Кличко гімн України заспівав
11

Фото: Фото: Тарас ПОДОЛЯН

На Софійській площі кілька десятків молодих людей стають так, щоби відтворити карту України. Кожен з них у накидці та кепці із партійною символікою партії УДАР. У руках тримають маленькі жовто-блакитні прапорці.

Молодіжне крило УДАРу організувало свою акцію з нагоди Дня Соборності України — флеш-моб під назвою "Україна нас єднає".

З динаміків, які встановлено поруч, лунають сучасні українські пісні. Люди притупують на місці у так музиці, намагаючись зігрітися.

- Ми зробили цю акцію на знак солідарності із Днем Соборності України, - розповідає керівник молодіжного крила УДАРу Дмитро Бєлоцерковець. - Таким чином, ми започаткували нову традицію — кожного року ми будемо збиратися тут, на Софійській площі і зачитувати, як і у 1919 році, Акт злуки.

У флеш-мобі беруть участь представники всіх регіональних осередків партії. Від кожної області — по людини. Найбільше представників від Києва та Київщини. Кожен учасник стає на "карті" саме у тому місці, звідки він приїхав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви опозиції показові, бо вони просто демонструють свою опозиційність — експерт

Із західним кордоном усе нормально. Панове, ставайте щільніше на кордоні з Білорусією, - вигукує мікрофон один із активістів, проходячи вздовж "живого кордону" країни.

За кілька хвилин до мітингувальників виходить лідер партії Віталій Кличко. Його вітають гучними оплесками. Він стає біля прапору України, який на "мапі" показує Київ.

Активісти зачитують Акт злуки 1919 року. Лунає гімн України. Кличко бере мікрофон і підходить по черзі до людей. Останні слова гімну доспівує сам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов закликав опозицію "не грати у пісочницю": "Сесія ВР потрібна лише для серйозних речей, а не для словоблуддя"

Я знаю, що ми всі хочемо жити в кращій країні, де держава буде турбуватися за кожного з українців, - виголошує він. - Ми хочемо жити в сучасній країні, в якій ми будемо відчувати себе впевнено у завтрашньому дні. Я впевнений, що кожен з вас хоче цього. Але просто так нічого не буває. За все треба боротися, і треба боротися за своє майбутнє. Ми знаємо, що ми всі разом - схід і захід, північ і південь. Я як ніхто знаю, що ми живемо в найкращій країні. І тільки разом ми зможемо це зробити, взявшись за руки та підтримуючи один одного.

Після виступу Кличка, активісти знімають партійну символіку і починають розходитися.

Зараз ви читаєте новину «Як на Софіївській площі Кличко гімн України заспівав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі