середа, 19 березня 2008 19:26

Як Кернеса попід руки відтягували від документів люди в масках (ФОТО)
5

Учора до Харківської міськради прибула група співробітників УСБУ на чолі з начальником слідчого відділу для здійснення вилучення документів у керівництва Харкова у рамках розслідування кримінальної справи.

Як повідомило джерело в правоохоронних органах, Кернер відмовився підписувати постанову про вилучення документів у його кабінеті, яку йому намагалися вручити працівники Управління СБУ в Харківській області.

За слів самого секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса, люди в масках вилучили документи і з відділу кадрів і склали їх у мішки.

"Це особисті справи співробітників органів місцевого самоврядування. Всі ці справи становлять інтерес для співробітників спецпідрозділу "Альфа". Ці дії відбуваються у той час, коли закінчився робочий день. Люди утримуються силою, і ... ми не можемо підійти до них, щоб забезпечити їм правовий захист. За моїми оцінками, у будинку близько 50-60 чоловік спецпідрозділу "Альфа", - заявив Кернес.

"Усе, що відбувається, - заявляє Добкін, - це звичайний фарс. Була порушена кримінальна справа, у рамках якої в СБУ не було нічого, для того щоб хоч якось виправдати свої дії, які були вранці, і був санкціонований цей беспрєдєльний обшук".

"Я гадаю, - сказав Добкін, - що винні обов`язково будуть покарані, і ці заяви про нібито наявні факти крадіжки-розкрадання виявляться голослівними. Єдиний документ, що є сьогодні на руках у СБУ, це акт КРУ, який говорить про те, що протягом тривалого періоду, з 1996 року, співробітникам міської влади виплачувалася так звана муніципальна надбавка. Це близько 10% до окладу для того, щоб хоч якось підвищити зарплату співробітникам, які працюють у стінах цього будинку. От це й називаються масові розкрадання у великих розмірах, які організувала міська влада. Тоді я вважаю, що претензії потрібно пред`являти всім мерам Харкова, які своїм вольовим рішенням відстоювали право багатотисячного колективу одержувати гідну заробітну плату".

Фото Мстислава Чернова /УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Як Кернеса попід руки відтягували від документів люди в масках (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі