вівторок, 22 квітня 2008 10:07

Ахметову порадили поділитися грошима з дітьми

Народний депутат від фракції "Наша Україна-народная Самооборона" Лілія Григорович порадила Ринату Ахметову виділяти більше коштів на підтримку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки у Донецькій області.

Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво НУНС, Григорович, зокрема, відзначила: "Підтримати дітей-сиріт Донецької області, у яких просто немає житла, - така можливість у пана Ахметова, народного депутата від Партії регіонів і одного з найбагатших людей Східної Європи, є. Але людям, які пройшли через епоху нечесного накопичення капіталів, як правило, не вистачає іншого ресурсу - совісті, доброти і уміння ділитися, що є основою справжнього меценатства і спонсорства".

При цьому Григорович підкреслила, що сучасним мільйонерам, на відміну від їх попередників, не властиво ділитися з тими, що мають потребу. "Цікаве спостереження - мільйонери "доленінськой" епохи, наприклад, відомі династії українських підприємців-меценатів Харитоненко, Терещенко, не шкодували коштів, будуючи численні лікарні, притулки для літніх і бідних, їдальні. Ці будівлі, до речі, сьогодні прикрашають Київ. У сучасних українських мільйонерів і мільярдерів бажання ділитися з тими, що мають потребу, на жаль, немає", - відзначила вона.

Нагадаємо, раніше журнал "Forbes" в списку найбагатших людей планети надрукував дані про сумарні капітали українських олігархів. Ахметов, за версією видання, вважається найбагатшою людиною України, його статки налічуют $7,3 млрд. (127 місце в світовому рейтингу), повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову порадили поділитися грошима з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі