вівторок, 08 квітня 2014 13:07

Ахметова все одно зметуть на Донбасі - експерт

Ахметова все одно зметуть на Донбасі - експерт
Фото: ukranews.com

 Українська влада не повинна йти на поступки олігарху Рінату Ахметову, який причетний до сепаратистького руху на сході країни.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Костянтин Матвієнко.

Таким чином, на його переконання, олігарх намагається зберегти свій влив на Донеччині.

"Ахметов і такі, як він, господарі життя, намагаються піти від відповідальності і по можливості зберегти джерела надприбутків. І тому вони ховаються за псевдосепаратистськими рухами. Адже, якщо Україна матиме більш-менш цивілізовані суспільні стосунки, зокрема і трудові відносини, включаючи умови праці, то таких надприбутків Ахметов не отримуватиме", - сказав експерт.

Він переконаний, що нинішня київська влада не повинна приставати на умови олігарха.

"Влада не повинна йти на поступки Ахметову. Навіть, якщо вона це зробить, його там все рівно зметуть. Але зметуть і цю владу," - зазначив експерт.

"Ми живемо в суспільстві, де обмін інформацією відбувається дуже швидко і люди на Донбасі швидко розберуться, що до чого. Його чекають страйки з вимогою гідної зарплати, гідних умов праці. Ось тому, якщо влада піде на поступки, ці дії будуть спрямовані і проти неї", - сказав Матвієнко.

Він зауважив, що нинішня влада ведеться на "фейкові теми" - двомовність, федералізацію, позаблоковість. "Поза цим у нас дуже важкі умови праці, складна криміногенна ситуація. Фактично справжні проблеми підміняються проблемами фантомними", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова все одно зметуть на Донбасі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі