вівторок, 22 березня 2011 13:04

Ахметова назвали "привидом року" Верховної Ради

Ахметова назвали "привидом року" Верховної Ради

Шестеро "регіоналів" протягом шостої та сьомої сесій парламенту жодного разу не були присутні на засіданнях. Це Рінат Ахметов, Андрій Веревський, Сергій Кий, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев, Юрій Чертков.

Вони стали найбільш злісними прогульниками засідань парламенту у рейтингу громадської організації "Прозора демократія" та інформагентства "Українськи новини". Окрім того, Ахметова, Кия та Мальцева включили до номінації "Привид року".

"У цих депутатів найбільша різниця між електронною та письмовою реєстрацією, - зазначив голова наглядової ради рейтингу, академік Валентин Королько. - У цих трьох депутатів 125 електронних реєстрацій і при цьому нуль письмових реєстрацій за 2010 рік".

За його словами, під час дослідження не враховували поважні причини - хворобу, відрядження, відпустку, сімейні обставини тощо.

Окрім цієї номінації соціологи з "Прозорої демократії" прорахували, хто протягом цих двох сесій був найбільш активним депутатом. Ним став Юрій Кармазін з "НУ-НС". Він 1 373 рази виступав у сесійному залі.

Друге місце за активністю виступів зайняв Олександр Чорноволенко з "НУ-НС" з 424 виступами, а третє місце - Михайло Чечетов (фракція Партії регіонів) з 309 виступами.

Під час дослідження вивчалася інформація за період з 1 січня 2010 року по 14 січня 2011 року (6-а і 7-а сесії Верховної Ради, включаючи позачергові сесії), використовувалися дані офіційного сайту парламенту і письмової реєстрації депутатів, при дослідженні враховувалися норми чинного регламенту ВР.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова назвали "привидом року" Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі