пʼятниця, 21 квітня 2017 14:31

Ахметов знову став найбагатшим в Україні

Ахметов знову став найбагатшим в Україні
Ахметов випереджає Порошенка на 10 позицій в рейтингу найбагатших людей в Україні. Фото: УНІАН

Олігарх Рінат Ахметов став найбагатшим громадянином України.

Про це йдеться у рейтингу 100 найбагатших людей України журналу "Фокус", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Статки Ахметова становили $2,2 млрд.

Згідно з рейтингом, як і рік тому, друге, третє і четверте місце посідають співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (по $1,2 млрд), Віктор Пінчук ($1,1 млрд) відповідно.

На п'яте місце з 10-го за підсумками 2016 року піднявся власник "Кернел Груп" Андрій Веревський ($871 млн), а власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк ($738 млн), який був на п'ятому місці 2015-го, посів шосте місце.

На сьоме місце з шостого змістився власник DCH Group Олександр Ярославський ($734 млн), а на восьме з 18-го піднявся власник Ferrexpo Костянтин Жеваго ($635 млн).

Дев'яте місце за власником Group DF Дмитром Фірташем ($623 млн), на десяте місце з восьмого змістився президент і власник Roshen Петро Порошенко ($589 млн).

Новими учасниками рейтингу стали: співвласник телеканала "Інтер" Валерій Хорошковський (20-е місце, $356 млн), співвласник "Імексбанку" Леонід Клімов (71-е місце, $75 млн), голова і співвласник Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько (83-є місце, $62 млн).

Рейтинг враховує не лише українських громадян, а й експатів, які заробили основний капітал в Україні. Під час розрахунку враховували основні бізнес-активи, що належать підприємцям. Також враховували кеш, одержаний від продажу бізнесу за останні вісім років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішний маєток Ахметова зняли дроном

Торік статки Ріната Ахметова оцінили в $4,1 млрд. Він президент футбольного клубу "Шахтар", власник компанії System Capital Management та благодійного "Фонду Ріната Ахметова".

Володіє контрольними пакетами акцій понад 100 підприємств, що працюють у гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній галузях, у банківському, страховому секторах, медіабізнесі, у роздрібній торгівлі, галузі нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов знову став найбагатшим в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі