понеділок, 07 квітня 2014 14:29

Ахметов виставляє Донецьку область на торги — експерт

Ахметов виставляє Донецьку область на торги — експерт

Україна не втратила Донецьку область.

Так Gazeta.ua політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач прокоментував проголошення сепаратистами Донецької республіки.

За його словами, нинішніми подіями Україна втратила донецьких олігархів. "Я не вірю в те, що події в Донецьку мають інші причини, окрім суто політичних. Йдеться про підсвідоме бажання донбаських олігархів, в першу чергу Ріната Ахметова, створити квазідержавність у вигляді Донецької республіки, яка б потім могла бути складовою української чи якоїсь іншої федерації. Він хоче мати суб'єктність не лише на партійному, а й конституційному рівні", - зазначив Горбач.

"Ахметов хоче, аби його не чіпали, не розкуркулювали і не розслідувати економічну діяльність. Може, йдеться й про інші питання — кримінальні історії 1990-х років. Бачимо бажання так захиститися від розслідувань, щоб не стати жертвою російського бізнесу та українського правосуддя. Але не думаю, що цей його варіант повністю спрацює. Він виставляє Донецьку область на торги із Києвом та Москвою. Йдеться не про гроші, а про вигідні умови", - наголосив експерт.

Аналітик не знає, чому Ахметов раніше не проводив перемовини із владою. "Певне, він розумів, що як партнер Януковича не може домовитися із новою українською владою. Мусить нести відповідальність за його діяльність. Ахметова треба було заарештовувати відразу після втечі Януковича", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов виставляє Донецьку область на торги — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі