понеділок, 09 липня 2007 10:05

Ахметов створив фонд, який допомагатиме уряду

Ахметов створив фонд, який допомагатиме уряду
Першим проектом створеного відомим українським бізнесменом і народним депутатом Рінатом Ахметовим Фонду "Ефективне управління" є програма економічних реформ на період з 2007 по 2011 рік.

Про це він повідомив у ексклюзивному інтерв"ю Інтерфакс-Україна.

"Програма економічних реформ на період 2007-2011 років – перший проект фонду. Замовником цієї програми виступив уряд, а безпосереднім розробником стала одна з провідних міжнародних компаній...", – сказав Ахметов.

За його словами, надалі фонд збирається розробляти програми, яких потребують уряд країни, інші органи влади або інститути громадянського суспільства.

Уряд буде основним споживачем розроблених програм. Він же братиме активну участь у їх розробці, додав він.

Фонд "Ефективне управління" створений для фінансування програм, спрямованих на довгостроковий розвиток країни, підвищення конкурентоспроможності економіки, поліпшення якості життя громадян України, сказав Ахметов.

"Вважайте створення Фонду "Ефективне управління" моїм особистим внеском у економічний розвиток України, в організацію конструктивного системного діалогу між владою, бізнесом і громадянським суспільством", – заявив засновник фонду.

За його словами, "Ефективне управління" не може підміняти собою виконавчу владу або впливати на економічну політику в країні, він може тільки допомагати формувати її з урахуванням світової практики, як це роблять провідні мозкові центри за кордоном.

За його словами, "Ефективне управління" відрізняється від безлічі існуючих фондів і аналітичних центрів перш за все вищою якістю економічної експертизи та масштабністю проектів. Крім того, це перший приклад в Україні, коли розробка економічних програм і моделей для уряду фінансуватиметься з вітчизняних джерел, сказав Ахметов, додавши, що при цьому джерело фінансування не впливатиме на об"єктивність оцінок.

Він зазначив, що фонд не обмежуватиметься залученням тільки зарубіжних фахівців.

Ахметов повідомив, що директором фонду найближчим часом буде Наталія Ізосимова, яка раніше керувала проведенням програми корпоративних перетворень в холдингу СКМ і в цій якості багато взаємодіяла з провідними міжнародними й українськими консультантами, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов створив фонд, який допомагатиме уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі