четвер, 31 січня 2008 14:17

Ахметов створить нову партію для підтримки Ющенка

Ахметов створить нову партію для підтримки Ющенка
Найбагатша людина України "регіонал" Ринат Ахметов розчарований у Вікторі Януковичі і має намір фінансувати новий політичний проект, який забезпечить його бізнесу парламентське лобі. Про це пише газета "Коментарії".

Однією з таких нових ідей, за інформацією видання є проект реанімації партії "Трудова Україна".

"На сьогодні ТУ під керівництвом народного депутата з фракції ПР Валерія Коновалюка не більше ніж віртуальна організація. Але при серйозному грошовому вливанні "трудовики", здатні наростити мускулатуру в стислі терміни", - пише газета.

До реанімованої "Трудової України" можуть влитися не тільки "ахметовці", але і деякі "нашоукраїнці"-відступники (наприклад, Іван Плющ і Юрій Єхануров), а очолити силу в перспективі нібито може секретар РНБО Раїса Богатирьова.

Також, за даними газети "Коментарії", паралельно розробляється варіант створення нової партії, але він дорожчий, адже "Трудова Україна" вже зареєстрована в Мінюсті і має хоч і віртуальну, але цілком легітимну і розгалужену регіональну мережу.

Крім того, пише видання, Ахметов дав "добро" на розвиток проекту екс-соціаліста Василя Волги "Союз лівих сил", ядром якого став колишній донецький міський осередок СПУ. За фінансування СЛС нібито відповідає особисто Колесников.

"Коментарії" з посиланням на неназвані джерела стверджують, що завданням Волги є робота на зниження рейтингу конкурентів - комуністів, соціалістів, "вітренківцев" і, нарешті, того ж Януковича.

Стратегічною метою всіх цих проектів Ахметова є президентські вибори 2010 року, на яких Ринат Леонідович планує підтримати кандидатуру Віктора Ющенка. Автори цієї ідеї розраховують повторити ефект, досягнутий Леонідом Кучмою в 1999-му, - тоді за нього проголосувала раніше вороже настроєна Галичина. Тільки тепер Президента на другий термін повинні привести голоси Донбасу.

І хоча часу для реалізації такого мегапроекту залишилося мало, "ахметовці" нібито вже переконали Ющенка, що для цього у них в "антиющенківському" регіоні є і належний авторитет, і головне - необхідна кількість грошей, пишуть "Коментарії".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов створить нову партію для підтримки Ющенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі