вівторок, 25 січня 2011 11:05

Ахметов подарував екс-послу США ручки за 6 тисяч доларів

Ахметов подарував екс-послу США ручки за 6 тисяч доларів

Український бізнесмен Ринат Ахметов зробив подарунок колишньому послу США в Україні Вільяму Тейлору набір ручок.

Про це повідомляє газета Дело з посиланням на дані Держдепартаменту США про подарунки офіційним особам.

За даними Держдепу, Ахметов подарував колишньому послу, чия каденція завершилася в 2009 році, ексклюзивний набір з семи ручок фірми Caran d'Ache. Ручка випущена лімітованою серією 500 наборів вартістю 5,7 тис. доларів кожний.

Крім того, Тейлор у 2009 році задекларував пістолет радянської епохи, який він одержав в 2004 році ще будучи співробітником посольства США в Багдаді. Його подарував йому на той час секретар РНБО Петро Порошенко. Вартість пістолета - $500.

Дарували подарунки українські владоможці і першим особам США.

Зокрема, екс-перша леді України Катерина Ющенко презентувала першій леді США Мішель Обамі дерев'яну лаковану скриньку з намистом і браслетом з бурштину загальною вартістю $515.

Держсекретар Гіларі Клінтон від тодішнього міністра закордонних справ Петра Порошенка отримала як подарунок бронзовий годинник на мармуровій підставці, дві ювілейні монети й дві книги - "Україна: природа, традиції й культура" і "Українські палаци й замки". Ці сувеніри Держдепартамент оцінив в $630.

Під час другої зустрічі з Клінтон Порошенко презентував їй дві картини загальною вартістю $660. На одній була зображена жінка в національній українській сукні, на іншій - сільські діти, що грають у снігу.

За законом, всі подарунки мають залишатися в Національному архіві США.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов подарував екс-послу США ручки за 6 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі