середа, 17 вересня 2008 18:04

Ахметов купив найбільшого в Росії виробника гірничо-шахтного обладнання

Компанія Ахметова купила найбільшого в РФ виробника гірничо-шахтного обладнання.

Українські антимонопольщики дозволили кіпрській компанії UMBH, яка підконтрольна компанії System Capital Management (Донецьк), купити більше 50% російського Каменського машинобудівного заводу ( Каменськ-Шахтинський, Росія), повідомляє агентство "Українські новини".

Відкрите акціонерне товариство Каменський машинобудівний завод є найбільшим в Росії виробником гірничо-шахтного обладнання для вуглевидобувних підприємств.

Споживачами продукції є шахти Донбасу, Воркути, Кузбасу й інших вугільних регіонів. Також завод виробляє техніку й комплектуючі для аграрного комплексу, а також споживчі товари.

Раніше АМКУ дозволив компанії UMBH купити більше 50% акцій донецької компанії "Укртрансмаш".

Компанія UMBH є підконтрольною компанією System Capital Management (Донецьк) і займається управлінням корпоративними правами пов"язаних з нею компаній.

90% акцій System Capital Management, що є закритим акціонерним товариством, належить депутату Верховної Ради від Партії регіонів Ринату Ахметову.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купив найбільшого в Росії виробника гірничо-шахтного обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі